Sveriges Snyggaste Kontor 2014

Liksom tidigare år är Exengo inblandade i projekt som vunnit Sveriges Snyggaste Kontor. År 2014 var det vårt eget kontor som stod högst på pallen, och det känns ju extra kul då samtliga av våra kompetensområden varit inblandade i projektet!

Exengo har projekterat samtliga installationer på det egna och Arconas intilliggande lokaler som kammade hem segern i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2014 som avgjordes under Fastighetsmarknadsdagens seminarium i Lokalnytts och Fastighetssveriges regi.

– Den här utmärkelsen betyder mycket för oss eftersom vi har använt alla våra kompetensområden inom Exengo då vi projekterat kontorets installationer. Det som framförallt märks tydligt är hur belysningen och variationen i ljussättningen skapar den trivsamma arbetsmiljön som vi nu är mycket stolta över att kunna visa upp.

Exengo och Arcona har kontoret på Rehnsgatan 11 där Exengo tillsammans med Arcona arkitekter och BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) har skapat det 1230 kvm stora kontoret i fastigheten Taktäckaren 2 som ägs av AxFast.

Av de ca 40 nominerade bidragen till Sveriges Snyggaste Kontor 2014 röstades Arconas/Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs därefter av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White. Juryns motivering lyder:

”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust.”

Läs mer om utnämningen här:
Fastighetssverige
Dagens Industri
Lokalnytt

KUND/UPPDRAGSGIVARE: Exengo Installationskonsult AB och Arcona AB
ARKITEKT: Arcona ArkitekterBSK Arkitekter
UPPDRAGSÅR: 2014
ORT/PLATS: Stockholm
STORLEK/YTA: 1230 kvm
KOMPETENSER: VVS, Styr och Automation, El och Telesystem

Prenumerera på våra nyheter