Sergelhuset

Vasakronans fastigheter i Kv. Hästskon 12 är belägna intill Sergels Torg på Sveavägen, Malmskillnadsgatan och Hamngatan. Byggnaderna har totalrenoverats, moderniserats och kompletterats. En helt ny fastighet har byggts på Hamngatan och vid Sergels Torg kommer en ny paviljong och trappa förbinda platsen med Malmskillnadsgatan. Den totala ytan för fastigheterna ökas från 65 000 kvm till efter ombyggnationer / nybyggnationer rymma ca 80 000 kvm.

Vasakronan har tecknat hyresavtal med King, ett av världens ledande mobilspelsföretag, som tar över sex våningar i de före detta banklokalerna vid Sergels Torg på en yta om 11 500 kvm. Stureplansgruppen hyr också stora ytor för event- och konferensmöjligheter samt restaurang med takterrass. Kvarteret blir mer tillgängligt med en blandning av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder.

Exengo har sedan hösten 2015 medverkat i projektet åt Vasakronan med utveckling och projektering inom disciplinerna El, Telesystem och Belysning samt som installationssamordnare.

Beställare

Fastighetsägare

Arkitekt

Uppdragsår

2015-2020

Ort

Stockholm

Yta

ca 80 000 kvm

Fotograf