Nyheter

Ericsson Imagine Studio - En av finalisterna i svenska ljuspriset!

2022/06/10

Vårt unika projekt Ericsson Imagine Studio är en av finalisterna i Svenska Ljuspriset!

För tredje gången får vi möjlighet att stå på scenen under ljusdagen som en av finalisterna i Svenska Ljuspriset. Denna gång med ett i särklass unikt projekt som är ett kvitto på hur ljus och arkitektur tillsammans kan skapa magi!

2017 startade projektet som ett av våra helhetsprojekt där vi projekterat samtliga installationer från tidiga utredningar till skarpa bygghandlingar. Projektet som från början skulle vara en liten entré växte till ett hav av stålrör. Belysningskoncept har noggrant skapats tillsammans med arkitekterna på Sandell Sandberg för att lyckas med en ljusmiljö som samspelar och framhäver den unika arkitekturen. Provmontage och provbelysningar har utförts för att säkerställa lösningarna. Ljuset har även anslutits till ett styrsystem för att möjliggöra olika scenarion genom förändring av färg, rörelse och ljusintensitet. Allt för att skapa en levande miljö!

Vi ser fram emot den 6 september när vinnaren i Svenska Ljuspriset ska koras!

Fotograf: Jansin & Hammarling

Viktor Rydbergs Skola - Vinnare av ROT-priset!

2022/06/09

Viktor Rydbergs skola i Fisksätra, Nacka, har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2022. ”Den uttjänta och slitna skolbyggnaden har likt en fågel Fenix återuppstått till sin forna 70-talsglans men med dagsljus, interiör och materialval anpassade för dagens och morgondagens undervisningsbehov”, skriver juryn.

Ett av våra många skolprojekt där vi utfört projektering inom samtliga installationssystem. Skolan invigdes under hösten 2021 för elever i årskurserna F-9.

Fotograf: Jansin & Hammarling

Mengus och Exengo skapar arbetsplatser för välbefinnande

2021/05/05

Exengos möter Björn Lindahl, partner på Mengus, i en av deras fastigheter som ligger i Frösundavik, Solna. Mengus förvärvade fastigheten 2016 och har sedan dess gjort stora investeringar. Exengo har sedan start varit delaktiga i ett flertal projekt.

Idén är att skapa en så kallad fitwel-miljö med fokus på hälsa och välbefinnande i direkt koppling till arbetsplatsen. Här får hyresgästerna tillgång till eget gym, mountainbikes, kanoter och närhet till utomhusaktiviteter. Fastigheten är certifierad enligt Breeam, men också Sveriges första byggnad som blir wellness-certifierad enligt Fitwel, en certifiering som fokuserar på människans välbefinnande.