Nyhetsbrev från Exengo september 2019

*|MC:SUBJECT|*
SEPTEMBER 2019
Illustration: Vasakronan/TMRV
Plats för den nya ekonomin

Vasakronan har tecknat hyresavtal med King, ett av världens ledande mobilspelsföretag, som tar över sex våningar i de före detta banklokalerna vid Sergelstorg på en yta om 11 500 kvadratmeter. Stureplansgruppen hyr också stora ytor för event- och konferensmöjligheter samt restaurang med takterass. Kvarteret blir mer tillgängligt med en blandning av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder.

Exengo står för projektering av el, tele och belysning i fastigheten.
 
Läs mer om Sergelhuset
Foto: Resedans exteriör, digitaltmuseum.se / Tennstopets pub, tennstopet.se

Ny historia skrivs i Vasastan
 
I hjärtat av Vasastan, korsningen Dalagatan/Odengatan vid Vasaparken, strömmar människor dag som natt. Bor man i området har man troligtvis någon gång besökt anrika Restaurang Tennstopet eller fastigheten Resedan med postkontoret mitt emot.

Resedan gestaltades av arkitekt Erik Lallerstedt i svensk 20-klassicism och är märkt som byggnadsminne. Byggnaden uppfördes 1929 som ett kombinerat bostads- och kontorshus och moderniseras nu för att möta dagens krav. Ombyggnationen omfattar cirka 3 500 kvm. 

Exengo ansvarar för projekteringen av samtliga installationssystem på uppdrag av Probitas.
Läs mer om kv Resedan

150 årig historia gör Tennstopet till en av Sveriges äldsta restauranger. Ny historia skrivs när de till våren öppnar upp dörrarna till en "bakficka" med plats för ytterligare 70 gäster längs delen med Odengatan. Wåhlin Arkitekter och inredningsarkitekt Tengbom har tillsammans med Kökspennan ritat ett öppet kök och bar till den nya delen. Exengo är underkonsulter för VVS.
 
Läs mer om Tennstopet
EXENGO KARRIÄR
Victor Andersson, installationskonsult VVS-teknik. Emma Nyholm Humire, student på KTH – energi och miljö.
Erik Danielsson, installationskonsult VVS-teknik, föreläsare och handledare.
Gräddfil till jobbet
 
Att gå direkt från avslutade studier till anställning är inte alltid möjligt. För Victor Andersson, före detta student på KTH, blev det ändå verklighet när han för ett år sedan gick från sommarpraktik och examensarbete på Exengo till direkt anställning. Erik Danielsson, en av Exengos medarbetare som föreläser på skolorna, fick på så sätt kontakt med Victor och blev hans handledare under examensarbetet – ett forskarprojekt om väderprognosstyrda värmesystem i byggnader. 

En liknande resa gör Emma Nyholm Humire som just avslutat sin praktik och påbörjar sitt sista år på KTHs Energi o miljö-program. Emma tycker att praktiken är ett bra komplement till den rent teoretiska utbildningen och ser att det finns mycket jobb i framtiden inom energieffektivisering av både befintliga och nya byggnader.

Exengo har skapat ett noggrant utarbetat system med tydliga instruktioner, mål och handledning, för att studenten ska få en meningsfull tid på företaget.
 
Läs mer om karriär på Exengo
EXENGO  |  REHNSGATAN 11  |  TEL 08 120 038 00  |  INFO@EXENGO.SE
Facebook
LinkedIn
Link
Website
Email
PRENUMERERA  |  AVPRENUMERERA

Copyright © 2017 Exengo. All rights reserved.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*