Exengo

Naturskyddsföreningen

I ett nära samarbete med Kaminsky Arkitektur, Arcona, Alfred Consulting och Naturskyddsföreningen har Exengo projekterat samtliga installationer i renoveringen av Naturskyddsföreningens Rikskansli på Södermalm.

Ledorden har varit återbruk samt miljövänliga produktval för att föregå med gott exempel samt visa branschen hur man tillsammans kan ta sig an en hyresgästanpassning, som motsvarar dagens högt ställda arbetsmiljökrav, men samtidigt med minimal klimatpåverkan.  Naturskyddsföreningens egna expertis har bidragit till projektets utveckling som främst är anpassad för deras behov och ekonomisk hållbarhet utan att ge avkall på deras huvudsakliga arbete, natur- och miljöfrågor.

Naturskyddsföreningens tidiga mål om att skapa Sveriges mest hållbara kontor har ställt höga krav på att använda återbrukade installationer. En del av installationerna i den befintliga lokalen har återanvänts. Överblivna material från andra genomförda projekt har återanvänts. Tillsammans har hela projektgruppen, installatörer och Arcona hittat överblivna material såsom möblemang, armaturer och porslin till våtrum, vilket bidragit till att hålla klimatpåverkan nere till ett minimum. I de fall där funktioner krävt nya produkter har dessa valts med omsorg.    

Exengo har projekterat samtliga installationer genom systemhandling och till färdiga bygghandlingar. Lokalerna har energieffektiviserats genom smarta belysningsstyrningar, samtliga armaturer bestyckade med LED.

Ett unikt projekt som vi hoppas se mer av i framtiden!

KUND/UPPDRAGSGIVARE: Arcona
ARKITEKT: Kaminsky Arkitektur
UPPDRAGSÅR: 2020-2021
ORT/PLATS: Stockholm, Södermalm
STORLEK/YTA: 1500 kvm
KOMPETENSER: VVS, Kommunikation och säkerhet, BelysningEl och Telesystem, Styr & Automation 

Prenumerera på våra nyheter