KARRIÄR

Redo för nästa steg i karriären?

Se våra lediga tjänster nedan eller skicka in en spontanansökan.

Vill du ha möjlighet att utvecklas snabbt, bestämma över din egen arbetstid och jobba i flera av Stockholms mest spännande installationsprojekt? Exengo består av både erfarna och unga medarbetare i en platt organisation. Medarbetarna utgör kärnan i företaget, vi har en bra sammanhållning och roligt på jobbet. Med samlad kompetens från alla våra discipliner bygger Exengo framtidens fastigheter med några av landets främsta aktörer i branschen. Vi är ett flexibelt företag som ständigt utvecklas för att möta våra kunders behov. Tillsammans med dem skapar och formger vi optimerade och kreativa installationstekniska lösningar som håller in i framtiden.

Ljusdesigner

Vi söker dig med några års erfarenhet som ljusdesigner inom konsultbranschen. Är du intresserad av att skapa ljusmiljöer där det belysningstekniska och el-tekniska samspelar med det kreativa och rumsskapande ljuset, då har du hittat rätt!

PASSAR DET HÄR IN PÅ DIG?

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet som ljusdesigner inom konsultbranschen
 • Högskole- eller kandidatexamen inom Ljusdesign eller YH-utbildning  inom Belysningsprojektör alternativt minst fem års yrkeserfarenhet som ljusdesigner i konsultbranschen 
 • Goda kunskaper inom MagiCAD, DIALux Evo, Navisworks, InDesign 
 • Meriterande med erfarenhet av exteriöra projekt

I DIN ROLL HOS OSS:
Som Ljusdesigner på Exengo kommer du skapa ljusgestaltande miljöer från tidiga konceptuella skeden till detaljerade bygghandlingar. Vi jobbar till störst del med interiöra projekt (skolor, kontor, hotell), men utför även exteriöra projekt, oftast i anslutning till våra interiöra projekt såsom fasader, närmiljöer och skolgårdar. Du ska kunna driva egna mindre projekt men också ha ett nära samarbete med våra övriga designers och el-konsulter för att tillsammans skapa smarta belysningslösningar och styrningar anpassade efter kundens unika behov. I vårt dagliga arbete väljer vi produkter, utför belysningsberäkningar, skapar ritningar och samordnar installationerna i olika 3D-program. Vi ser gärna att du gillar utmaningar, snabba puckar och att du klarar av att jobba i ett flertal projekt samtidigt.

Läs mer om vad våra ljusdesigner arbetar med  här .

 

LÄS MER SE MINDRE

Styrkonsult

Till rollen som Styrkonsult söker vi framförallt dig som är en organiserad och kommunikativ person som motiveras av att få ta eget ansvar och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Det här jobbet passar dig med en fallenhet för att organisera ditt arbete så att du kan utföra det så effektivt som möjligt. Du har ett engagemang och en energi som smittar av sig på dina kollegor. Du uppskattar ett högt tempo och stort intresse för teknik.

PASSAR DET HÄR IN PÅ DIG?

 • Högskoleutbildning inom relevant område alternativt motsvarande yrkeserfarenhet

 • Minimum 5 års erfarenhet av projektledning inom fastighetsautomation

 • Minimum 3 års erfarenhet av att arbeta som styrkonsult

 • Goda kunskaper inom el, fastighetsautomation och utrycka sig i tal och skrift
 • God förståelse för olika systemuppbyggnader inom VVS och El

I DIN ROLL HOS OSS:
I rollen som Styrkonsult kommer du arbeta med parallella projekt tillsammans med kollegor som el- och VVS-konsulter, belysningskonsulter och energikonsulter. Ni arbetar tillsammans för att ta fram den bästa lösningen för kunden. Du kommer vara involverad i tidiga skeden och att ta fram systemlösningar tillsammans med en VVS-konsult. Du tar fram beskrivningar, projektera driftkort och är delaktig i utvecklingen och dialogen med beställaren. Du får även möjligheten att vara delaktig i produktionen, leda besiktningar och entreprenörerna i olika funktionskontroller.

Läs mer om vad våra styrkonsulter arbetar med här.

 

LÄS MER SE MINDRE

ENERGIkonsult

Till rollen som Energikonsult söker vi framförallt dig som är en organiserad och kommunikativ person som motiveras av att ha varierande arbetsuppgifter och möjligheten att utvecklas.

PASSAR DET HÄR IN PÅ DIG?

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som energikonsult

 • Civilingenjörsutbildning inom energi

 • Goda kunskaper inom IDA ICE
 • Meriterande med erfarenhet av projekt certifierade inom BREEAM, LEED, Miljöbyggnad, Passivhus eller certifierad energiexpert

I DIN ROLL HOS OSS:

Du arbetar tillsammans med kollegor för att ta fram den bästa lösningen för kunder inom fastighet. Som Energikonsult kommer du att lägga störst fokus på energiberäkningar, kvalitetssäkring och projektledning. Du sköter dina egna projekt med teknik och budgetansvar. Du kommer att agera kompetensresurs i driftrelaterade energifrågor och analysera energi- och effektbehov i olika typer av fastigheter. I rollen ingår även arbete olika miljösystem som t.ex. BREEAM.

Läs mer om vad våra energikonsulter arbetar med här.

 

LÄS MER SE MINDRE

VID FRÅGOR, RING VÅRA KONTAKTPERSONER: