Exengo

Exengos kontor

I maj 2014 flyttade vi in i nya lokaler inom samma kvarter, Taktäckaren 2 som ägs av Axfast, som vi delar tillsammans med Arcona. I samband med vår egen ombyggnation i de nya lokalerna på Rehnsgatan kammande vi tillsammans med Arcona hem segern i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2014. Det kändes extra kul då flera av våra kompetensområden var inblandade i projektet!

Av de ca 40 nominerade bidragen till Sveriges Snyggaste Kontor 2014 röstades Arconas/Exengos kontor fram som ett av de fem bidragen som fick flest röster. Vinnaren utsågs därefter av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White

Läs mer om utnämningen här:
Fastighetssverige
Dagens Industri
Lokalnytt

Exengo växer med nya duktiga medarbetare och behovet av fler arbetsplatser och mötesrum blev under hösten 2016 aktuellt.

Tillsammans med Arcona planerades och projekterades en ny intilliggande yta om ca 100m2, samt två nya mötesrum inom den befintliga ytan. I januari 2017 invigdes de nya lokalerna.

Under 2018 var det åter igen dags att expandera kontoret, nu med utsikt mot Tulegatan. Tillsammans med Arcona planerades och projekterades 40% ökad kontorsyta. Ombyggnationen var färdig i början av 2019.

Utbyggnaden resulterade i ett öppnare kontor med större variation av arbetsplatser, öppna mötesplatser och en studio avsedd för provmontage, tester och utvärdering av olika typer av produkter. Det nya kontoret har anpassats för att skapa ett ökat samarbete mellan våra olika discipliner vilket med stor sannolikhet är positivt för oss som helhetsleverantör av funktionella och komplexa installationssystem.

KUND/UPPDRAGSGIVARE: Exengo Installationskonsult AB och Arcona AB
ARKITEKT: Arcona Arkitekter och BSK Arkitekter
UPPDRAGSÅR: 2014-2020
ORT/PLATS: Vasastan, Stockholm
STORLEK/YTA: Ca 1700 kvm
KOMPETENSER: VVS, Styr och Automation, El och Telesystem, Säkerhet och Belysning

Fotograf: Bild 8-16 Jansin & Hammarling

Prenumerera på våra nyheter