Creuna

När Nordens ledande kommunikationsbyrå skulle utöka sina lokaler passade det sig så väl att det låg en gammal biograf vägg i vägg med deras nuvarande lokaler. Sandell Sandberg fick i uppdrag att förfina den gamla biografen till ett modernt kontor. Exengo fick i uppdrag att förutom projektering av el- och teleanläggning ta fram en belysningsanläggning som samspelar med inredning, Creunas identitet samt att ta tillvara på lokalen och dess historia. För att lösa de tidiga visionerna fick en hel del anpassningar göras på både armaturer och montage.

Samtlig belysning styrs med förprogrammerade scenarier via DALI för att möjliggöra full anpassning till kundens behov och lokalernas varierande funktioner.
Resultatet belönades med en tredje plats i Sveriges Snyggaste Kontor 2014.

KUND/UPPDRAGSGIVARE: Savills förvaltning AB
ARKITEKT: Sandell Sandberg
UPPDRAGSÅR: 2013
ORT/PLATS: Stockholm
STORLEK/YTA: ca 3 000 kvm
KOMPETENSER: Belysning och El och Telesystem

Prenumerera på våra nyheter